Mainos
Mainos

Argentiinalaisvauvalla kolme virallista vanhempaa

Argentiinalaisesta poikavauvasta on tullut Latinalaisen Amerikan ensimmäinen lapsi, jolla on kolme virallista vanhempaa. Vuoden vanhan vauvan syntymätodistukseen on nyt kirjattu kahden äidin lisäksi myös lesboavioparille spermaa luovuttanut mies.

Espanjalaisen La Vanguardia-lehden mukaan Antonio-vauva asuu äitiensä kanssa Buenos Airesin provinssissa. Viime torstaina maakuntahallinto toteutti lepsentekoon tarvittavan sperman luovuttanen äitien pitkäaikaisen ystävän unelman siitä, että hänet voitaisiin virallisesti tunnustaa lapsen isäksi. 

– Emme koskaan ole pitäneet minua luovuttajana, koska olen aina halunnut olla myös isä ja muodostaa pysyvän siteen lapseeni ja hänen äiteihinsä, selittää 400 kilometrin päässä asuva isä, joka kuitenkin aina tilaisuuden tulleen matkustaa tapaamaan pientä poikaansa.

Argentiina hyväksyi vuonna 2010 lain, joka sallii homo- ja lesboparien avioliiton ja adoptio-oikeuden. "Kolmoisvanhemmuutta" laki ei tunne, joten nyt saatu tunnustus on poikkeuksellinen. 

Latinalaisessa Amerikassa on tapana, että lapsi saa kaksi sukunimeä, ensimmäisen isältään ja toisen äidiltään. Pikku-Antonio on maanosan ensimmäinen henkilö, joka perii sukunimen kolmelta vanhemmalta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme