Mainos
Mainos

Argentiinan väkivaltainen vankilakapina jatkuu

Kapinaan ryhtyneiden vankien kerrotaan vaativan parempia oloja. Cordobassa sijaitsevassa San Martinin vankilassa on 1800 vankia.

Vankilassa puhjennut kapina jatkuu edelleen Cordoban kaupungissa Argentiinassa. Vangit ottivat lähes 80 panttivankia yhteenotossa, joka alkoi kesken vierailutunnin San Martinin vankilassa eilen.

Poliisin mukaan panttivankeina on vankilanjohtaja, 25 vartijaa ja 50 vierailijaa, joiden joukossa on myös lapsia. Ainakin kolme vankia sai surmansa yrittäessään paeta sekasorron keskellä. Lisäksi yksi vartija menehtyi saamiinsa vammoihin, kerrottiin paikallisessa radiossa.

Vangit ovat tyytymättömiä oloihinsa. Jotkut mellakoijista vaativat tiettävästi myös elinkautisen vankeusrangaistuksensa lieventämistä. Panttivankeja on uhattu surmata, ellei vaatimuksiin suostuta. Poliisi ja sotilaat piirittävät vankilaa, missä vangit ovat päässeet poliisin mukaan käsiksi vartijoiden asevarastoon. Rangaistuslaitoksessa on 1800 vankia.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme