Mainos
Mainos

Argentiinassa löydettiin ennestään tuntemattoman dinosauruslajin fossiili

Arkeologit ovat löytäneet Argentiinasta aiemmin tuntemattoman dinosauruslajin fossiilin. Kaksijalkaisen Eodromaeuksen, eli "sarastusjuoksijan" uskotaan olevan hirmulisko Tyrannosaurus Rexin varhaisin esi-isä.

Tutkijoiden mukaan löytö auttaa valaisemaan teropodeiksi kutsuttujen lihansyöjäliskojen kehitystä.

- Kuka olisi voinut ennustaa, mitä suunnitelmia evoluutiolla oli tämän pikkuisen, lihaa syövän nopsajalan varalle? muotoilee Chicagon yliopiston paleontologi Paul Sereno.

Ischigualaston luonnonpuistosta löydetyn sarastusjuoksijan fossiili on pieni, ja tutkijat uskovat liskon olleen vain reilun metrin mittainen ja painaneen neljästä seitsemään kiloa. Noin 230 miljoonaa vuotta sitten eläneellä liskolla oli pitkä kaula ja häntä sekä terävät kynnet ja kulmahampaat.

Ischigualastosta on kaivettu esiin lukuisia dinosaurusten fossiileja, joten uusi löytö auttaa rakentamaan kokonaiskuvaa hirmuliskojen evoluutiosta alueella.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme