Mainos
Mainos

Aristidelle lämmin vastaanotto Etelä-Afrikassa

Kolme kuukautta sitten Haitin johdosta syrjäytetty Jean-Bertrand Aristide kertoi kiitospuheessaan Etelä-Afrikkassa palaavansa Haitiin, kun rauha ja demokratia on palautettu maahan.

Haitin entinen presidentti Jean-Bertrand Aristide on saanut lämpimän vastaanoton aloittaessaan maanpakolaisuutensa Etelä-Afrikassa, kolme kuukautta syrjäyttämisensä jälkeen.

Presidentti Thabo Mbeki syleili Aristidea tämän astuessa koneesta Johannesburgin kansainvälisellä lentokentällä vaimon ja kahden tyttären kanssa. Vastassa oli myös Etelä-Afrikan hallituksen ministereitä ja Afrikan unionin virkailijoita.

Aristide kertoi kiitospuheessaan aikovansa palata Haitiin, kun tilanne on normalisoitunut ja rauha ja demokratia palautettu.

Aristide, 50, pakeni kansannousun jälkeen Haitista 29. helmikuuta Keski-Afrikan tasavaltaan ja jatkoi sieltä huhtikuussa Jamaikaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme