Mainos
Mainos

Arkeologit löysivät natsien aikakapselin – sisältö erittäin hyvin säilynyt

Puolalaiset arkeologit ovat löytäneet aikakapselin paikalta, jossa toimi aiemmin natsien nuorten koulutuskeskus. Löytö tehtiin Luoteis-Puolessa Zlocieniecin pikkukaupungissa.

Kaupungin pormestarin mukaan sylinterin muotoinen aikakapseli oli haudattu peruskiven alle Ordensburg Krossinseen koulutuskeskuksen rakentamisen aikaan huhtikuussa 1934.

Tutkijat uskoivat, että kuparikapselin sisällä saattaisi olla dokumenttielokuva kaupungin 600-vuotisjuhlinnoista vuodelta 1933. Tuolloin kaupunki oli Saksassa ja sitä kutsuttiin nimellä Falkenburg.

Kapselista ei kuitenkaan löytynyt elokuvaa, vaan natsikeskuksen perustamissopimus pergamentilla, kirje, kolikoita, valokuvia ja kaksi kappaletta Hitlerin teosta Mein Kampf, Taisteluni.

Usein aikakapseleiden sisältö tuhoutuu veden vaikutuksesta, mutta tällä kertaa sisällys oli säilynyt erittäin hyvin. Sisältö on nyt siirretty Szczecinin kaupungin kansallismuseoon.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme