Mainos
Mainos

Arkistosta löytyi mystinen kuva 80 vuoden takaa: Selvisikö Amelia Earhart sittenkin elossa koneensa pakkolaskusta?

Yhdysvaltain Kansallisesta arkistosta on löytynyt erikoinen kuva, joka vihjaa, että 80 vuotta sitten kadonnut legendaarinen lentäjä Amelia Earhart selvisi sittenkin lentokoneellaan tekemästään pakkolaskusta.

Asiasta kertoo NBC News verkkosivuillaan.

Allaolevassa kuvassa istuu laiturin kärjessä Earhartia muistuttava nainen ja hänen vasemmalla puolellaan navigaattori Fred Noonanilta näyttävä mies.

Löytöä käsitellään History channelin toimittamassa dokumenttiohjelmassa.

Asiantuntijoiden mukaan kuva vaikuttaa aidolta ja jotkut ovatkin vakuuttuneita siitä, että kuvassa todellakin näkyvät Earhart ja hänen navigaattorinsa.

Earhartin uskottiin syöksyneen mereen

Earhart katosi eksyttyään kurssilta 2.7.1937, kun hän yritti ensimmäisenä naisena lentää maapallon ympäri. Hänet julistettiin kuolleeksi pari vuotta myöhemmin ja hänen otaksuttiin syöksyneen Tyyneenmereen.

Tutkijat epäilevät, että japanilaiset ottivat Earhartin kiinni. History-kanavan tutkijatiimi uskoo, että kuvan on ottanut henkilö, joka vakoili Yhdysvalloille tietoa japanilaisten sotilastoimista Tyynellämerellä.

Kuvassa näkyvä japanilainen laiva hinaa perässään esinettä, joka on suunnilleen yhtä pitkä kuin Earhartin lentokone.

Kuvaan on kirjoitettu "Jaluit Atoll", joka sijaitsee Marshallin saarten lähellä.

Paikalliset asukkaat ovat kertoneet nähneensä Earhartin vangittuna lentokoneen syöksyn jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme