Mainos
Mainos

Armahduslaki kumottiin Turkissa

Turkissa oltiin laajasti tyytyväisiä tänään sen jälkeen kun presidentti Süleyman Demirel oli käyttänyt veto-oikeuttaan ja kumonnut vastustusta herättäneen armahduslain.

Parlamentin viime viikolla hyväksymä armahduslaki oli ensimmäinen uutinen, jonka onnistui päästä etusivuille Turkin tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Lain tarkoituksena oli juhlistaa tasavallan 75-vuotispäivää armahtamalla rikollisia.

Lakiesitys vihastutti kuitenkin kansan ja tiedotusvälineet, sillä armahdus olisi koskenut esimerkiksi järjestäytyneitä rikollisia ja murhaajia, kun taas useimmat poliittiset vangit olisivat jääneet sen ulkopuolelle. -Valtion tulisi armahtaa rikollisia, jotka ovat rikkoneet valtiota vastaan. Sillä ei ole oikeutta armahtaa ihmistä, joka surmasi isäni, sanoi järjestäytyneen rikollisuuden uhriksi joutunut turkkilainen. Eilen presidentti Demirel kumosi lakiesityksen ja lähetti sen takaisin parlamentin muokattavaksi.

Presidentin kanslian lausunnossa sanottiin, että parlamentin tulee saattaa esitys yhteensopivaksi lain, oikeudenmukaisuuden, moraalisääntöjen ja kansan oikeustajun kanssa ennen kuin se voidaan hyväksyä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme