Mainos
Mainos

Armeija aloitti suurhyökkäyksen Sri Lankassa

Sri lankan armeija on aloittanut hyökkäuksen tamilisissejä vastaan.

Sri Lankan armeija on aloittanut suurhyökkäyksen tamilisissejä vastaan maan pohjoisosassa. Sri Lankan puolustusministeriö on ilmoittanut, että armeijan joukot ovat kohdanneet vain vähäistä vastarintaa. Puolustusministeriön mukaan armeija valtasi tänään tärkeän Navatkulin sillan, joka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Jaffnan kaupungista.

Tamilisissien LTTE-liike julisti joulupäivänä yksipuolisen tulitauon. LTTE lupasi pidättyä "hyväntahdon eleenä" kuukauden ajaksi hyökkäystoimista. LTTE lupasi jatkaa tulitaukoa pitempäänkin, jos Sri Lankan hallitus vastaa tarjoukseen myönteisesti. Hallitus torjui tarjouksen ja ilmoitti jatkavansa taistelua sissejä vastaan.

LTTE taistelee itsenäisen tamilivaltion perustamiseksi saarivaltion itä- ja pohjoisosaan. Pitkään jatkunut sisällissota on vaatinut jo yli 60 000 ihmisen hengen.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme