Mainos
Mainos

Armeija väliin Bosnian serbien kiistassa

Bosnian serbiarmeijan johto on tänään ensi kertaa puuttunut poliittisen johdon valtakiistaan. Armeijan komentaja Pero Colic vaati Bosnian serbitasavallan presidenttiä Biljana Plavsicia tapaamaan heti serbijohtaja Momcilo Krajisnikin ja sotilasjohdon.

-Tämä on ehtona tilanteen normaalistumiselle ja johtokiistan ratkeamiselle, kenraali Colic totesi belgradilaisen radioaseman julkistamassa kirjeessä.

Kiistassa ovat vastakkain korruptiota ja yltiökansallismielisyyttä vastustava Plavsic ja kovan linjan serbit, jotka tukevat sotarikoksista syytettyä Bosnian entistä serbijohtajaa Radovan Karadzicia. Presidentti Plavsic oli aiemmin päivällä kieltäytynyt Yhdysvaltain välittämästä tapaamisesta Krajisnikin kanssa Pohjois-Bosniassa.

Plavsic hajotti torstaina serbiparlamentin ja määräsi ennenaikaiset vaalit syyskuuksi. Hajottamisesta huolimatta Plavsicin kovan linjan vastustajat kokoontuivat lauantaina ja päättivät siirtää presidentin valtaoikeudet kansalliselle neuvostolle.
(STT-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme