Mainos
Mainos

Armeijan joukot vyöryvät Damaskoksen keskustaan

Syyriassa armeijan joukot ovat ensi kertaa levittäytyneet pääkaupungin Damaskoksen keskustan tuntumaan.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan armeijan sotilaskalustoa on levittäytynyt Midanin kaupunginosan pääväylille.

Oppositiojärjestön johtaja kertoo turvallisuusjoukkojen osallistuvan nyt taisteluun, kun ne aikaisemmin keskittyivät tukahduttamaan protesteja. Alueelta on raportoitu satunnaisia taistelun ääniä.

Sotilastoimien laajenemista pidetään ennennäkemättömänä, ja Syyriassa tilannetta kuvaillaan jo lähes puolitoista vuotta kestäneen kriisin käännekohdaksi. Silminnäkijän mukaan useita ihmisiä on kuollut ja haavoittunut taisteluissa. Kapinalliset kertovat asukkaiden pakenevan alueelta.

Taistelut Damaskoksessa alkoivat eilen illalla, kun hallituksen joukot pommittivat kranaatinheittimillä useita kaupunginosia. Oppositiojärjestön mukaan turvallisuusjoukot pyrkivät valtaamaan kaupunginosat kapinallisilta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme