Mainos
Mainos

Arvostettu amerikkalaislehti hehkuttaa Suomen joulupukkibisnestä – "Aihe kansalliseen ylpeyteen"

Arvostettu yhdysvaltalainen ulkopolitiikkaan keskittynyt Foreign Policy -lehti kirjoittaa Suomen maineesta joulupukin maana.

Foreign Policyn mukaan monet maat väittävät olevansa joulupukin virallisia kotimaita, mutta vain Suomi on onnistunut luomaan bisneksen maineestaan joulupukin kotimaana.

Lehti kuvailee laajasti, kuinka turistit ympäri maailmaa saapuvat Suomeen, joulupukin viralliseen kotimaahan, joulukuussa.

– Joulukuu saattaa olla pimein kuukausi Suomessa, mutta juuri silloin maa saa mahdollisuutensa loistaa, eilen julkaistun artikkelin alussa kerrotaan.

– 1980-luvulta lähtien Suomi on rakentanut menestyksekkään teollisuuden joulupukin kotimaa -väitteidensä ympärille. Haastajia on ollut useita: Alaska, Grönlanti, Norja ja Ruotsi ovat kaikki yrittäneet julistaa, että heidän pohjoiset maisemansa ovat joulupukin synnyinsijat.

Lehden mukaan kuitenkin vain Suomi on onnistunut viranomaistuella luomaan joulusta bisneksen.

– Suomessa, joulu ei ole vain vuodenaika, vaan aihe kansalliseen ylpeyteen. Se on myös suuri bisnes.

Stubb tavoitettu

Lehti on myös kysynyt valtiovarainministeri Alexander Stubbin kommentit aiheesta.

– Siitä (joulusta) on tullut teollisuus, joka on hyvä Suomelle, hyvä Lapille ja kaikille heille, jotka tulevat tänne, Stubb sanoo Foreign Policylle.

– Se, että voi markkinoida joulupukkia Lapissa asuvana suomalaisena, on paras brändi mitä on, kaikkihan rakastavat joulupukkia, Stubb jatkaa.

Artikkelia varten on haastateltu muiden muassa myös Pohjois-Alabaman yliopiston professoria Michael Pretesiä, jonka mukaan Suomi sai maineensa joulupukin maana, koska se toimi nopeasti ennen muita maita. Pretes kertoo lehdelle, että Suomen turistiviranomaiset lähettivät pukin jopa vuoden 1988 Soulin kesäolympialaisten päätösseremoniaan yhdessä Suomen joukkueen kanssa.

Juttua korjattu 15.50: Alexander Stubbin titteli korjattu valtiovarainministeriksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme