Mainos
Mainos

Aseettoman yhdysvaltalaisteinin ampujaa epäillään taas väkivaltaisuudesta

Yhdysvalloissa mustan teinipojan surmasta vapautettua miestä epäillään jälleen väkivaltaisesta käytöksestä. 

Naapurivahtina toiminut George Zimmerman ampui helmikuussa 2012 aseettoman Trayvon Martinin. Hän vetosi itsepuolustukseen, ja oikeus vapautti hänet. Tapaus nostatti kiivaan väittelyn rasismista ja laajoja protesteja. 

Tällä kertaa epäilyt liittyvät Zimmermanin käytökseen naisystävää kohtaan. Amerikkalaismedian mukaan hänen väitetään heittäneen kumppaniaan viinipullolla. 

Zimmerman otettiin kiinni, mutta vapautettiin takuita vastaan. Hänen on määrä joutua uudelleen oikeuden eteen helmikuussa. 

Zimmermaniin on kohdistunut useita vastaavantyyppisiä epäilyjä, mutta kohteet eivät ole vieneet syytteitä eteenpäin. Esimerkiksi vuonna 2013 hänen silloinen vaimonsa soitti poliisille ja sanoi miehensä uhannen aseella vaimoa ja tämän isää. 

Zimmerman on myös pidätetty epäiltynä kotiväkivallasta, jonka kohteena oli naisystävä. Nainen muutti myöhemmin kertomustaan ja veti syytteet takaisin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme