Mainos
Mainos

Aseistautuneet taistelijat sieppasivat 20 rauhanturvaajaa Golanilla

YK kertoo, että aseistautuneet taistelijat ovat ottaneet haltuunsa noin 20 rauhanturvaajaa lähellä Golanin kukkuloita Lähi-idässä. YK on lähettänyt ryhmän ratkaisemaan tilannetta.

Puolustusvoimien mukaan suomalaisia ei ole Golanin kukkuloilla aseistautuneiden taistelijoiden sieppaamiksi joutuneiden rauhanturvaajien joukossa.

Golanin kukkulat sijaitsevat Syyrian ja Israelin rajalla.

Aiemmin Youtube-videolla kapinalliset kertoivat siepanneensa rauhanturvaajien saattueen. Kapinallisten mukaan rauhanturvaajia ei päästetä vapaaksi ennen kuin presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot vetäytyvät Jamlan kylästä Syyriassa.

Israel otti Golanin kukkulat haltuunsa Syyrialta vuoden 1967 sodassa. Vuonna 1974 virallistetun rauhansopimuksen mukaan Syyrian joukkoja ei sallita alueella. Käytännössä Syyria ja Israel ovat kuitenkin yhä sodassa. Golania vartioivat YK:n rauhanturvaajat.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme