Mainos
Mainos

Aseistautunut mies pyrki lentokoneeseen Ruotsissa

Ruotsissa on pidätetty lentokoneeseen pyrkinyt aseistettu mies. Poliisin mukaan mies pidätettiin epäiltynä yrityksestä kaapata lentokone tai syyllistymisestä vakavaan aselakien rikkomiseen.

Aseistettu mies on pidätetty lentokentällä Ruotsissa. Ruotsin poliisin mukaan Västeråsin lentokentällä lentokoneeseen pyrkinyt mies pidätettiin epäiltynä yrityksestä kaapata lentokone tai syyllistymisestä vakavaan aselakien rikkomiseen.

Tapauksen yhteydessä kuulusteltiin myös pariakymmentä muuta henkilöä, mutta heidät vapautettiin viime yönä. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen, mitä 29-vuotiaan miehen kuulusteluissa on selvinnyt. Myöskään ei ole tiedossa, minkälainen ase miehellä oli hänen olleessaan nousemassa koneeseen tai onko selvinnyt, että miehellä olisi yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Pidätetty oli eilen iltapäivällä nousemassa irlantilaisen Ryanair-yhtiön koneeseen, joka oli matkalla Lontoon kautta Birminghamiin, Britanniaan. Tiettävästi ase löydettiin hänen käsimatkatavaroistaan. Mies on Ruotsin kansalainen, mutta syntyisin arabimaasta.

Silminnäkijän mukaan poliisi vei kuulusteltavaksi kaikki koneessa olleet, jotka "näyttivät muslimeilta". Tukholmalainen Abla Mohammed Ali kertoo, että poliisi sanoi heidän olevan silminnäkijöitä, mutta he tunsivat olevansa enemmänkin epäiltyjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme