Mainos
Mainos

Asetarkastajat tyytymättömiä Irakin yhteistyöhalukkuuteen

Irakin vierailuaan pian aloittelevat YK:n asetarkastusten johtajat eivät ole edelleenkään täysin tyytyväisiä irakilaisten yhteistyöhön.

Hans Blix ja Mohamed ElBaradei saapuivat tänään Kyprokseen, mistä he jatkavat huomenna Bagdadiin. Blixin mukaan on hyvä, että tarkastajat ovat päässeet kaikkiin haluamiinsa kohteisiin viipymättä.

Sen sijaan aseohjelmia koskevien tietojen suhteen yhteistyössä on hänen mukaansa toivomisen varaa. -Pelkkä ovien avaaminen ei riitä, kuvaili tilannetta kansainvälistä atomienergiajärjestöä IAEA:ta johtava ElBaradei.

Hän muistutti ennen lähtöään Wienistä, ettei asetarkastuksia koskevan raportin antaminen YK:n turvallisuusneuvostolle merkitse tarkastusten loppumista Irakissa. Raportti on määrä luovuttaa YK:lle 27. tammikuuta. -Suorittaakseen tehtävänsä he (asetarkastajat) tarvitsevat jonkin verran enemmän aikaa, muutamia kuukausia enemmän, ElBaradei sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell arvioi saksalaisen Süddeutsche Zeitung -lehden haastattelussa tänään, että Irakin yhteistyöhaluttomuus asetarkastusten suhteen on todistettu jo tammikuun loppuun mennessä. Monissa Euroopan maissa taas on korostettu tarvetta jatkaa asetarkastuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme