Mainos
Mainos

Asetarkastajien entinen johtaja ei usko Irakin lupaukseen

Irakin lupaus asetarkastajien pääsystä maahan ei takaa asetarkastajille esteetöntä pääsyä tarkastuskohteisiin. Näin arvioi YK:n asetarkastajien entinen johtaja Richard Butler tänään.

Irakin presidentti Saddam Hussein on luvannut, että asetarkastajat pääsevät, ilman ehtoja, takaisin Irakiin. Irakin lupauksessa on Butlerin mukaan "musta aukko".

-Paluu takaisin maahan ilman ehtoja kuulostaa hyvältä, Butler sanoi CNN-tv-yhtiön haastattelussa. -Mutta nyt tarvittaisiin itse asiassa tarkastuslupaa ilman ehtoja, että tarkastuksia voidaan tehdä missä tahansa, koska tahansa. Sitä ei ole luvattu, ja se on musta aukko, Butler sanoi.

-Irakin perusväittämä on, ettei sillä ole joukkotuhoaseita -- tämä on törkeä valhe. Ja venäläiset tietävät sen valheeksi, ranskalaiset tietävät sen valheeksi, mutta silti he vakuuttavat, että (Irakin) kirje on okei, Butler jyrisi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme