Mainos
Mainos

Asetarkastukset jatkuneet ilman huomautettavaa

YK:n asetarkastajat jatkoivat tänään työtään Irakissa viidettä päivää.

YK:n asetarkastajat menivät tänään sotilastarvikkeita valmistavaan Karamah -nimiseen tehtaaseen Bagdadin lähistöllä. Muita kohteita olivat Bagdadin lähistöllä oleva tutkimuskeskus, jossa kehitettiin ohjausjärjestelmiä nyt kiellettynä oleviin pitkän matkan ohjuksiin, sekä kolme alkoholitehdasta.

-Kaikki sujui hyvin ja tarkastukset tehtiin ilman hankaluuksia, sanoi tutkimuskeskuksen johtaja, kenraali Mohammed Saleh Mohammed.

Tarkastajat eivät tähän mennessä ole löytäneet viitteitä mahdollisista joukkotuhoaseista, mutta he ovat korostaneet, että työ on vasta alkuvaiheissaan.

YK:n asetarkastukset Irakissa alkoivat uudelleen keskiviikkona neljän vuoden tauon jälkeen.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viime kuussa yksimielisesti päätöslauselman, jossa Irak velvoitettiin suostumaan tarkastuksiin. Irakin on toimitettava täydellinen selvitys joukkotuhoaseistaan YK:lle 8. joulukuuta mennessä. Irak on toistuvasti väittänyt, ettei sillä ole tällaisia aseita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme