Mainos
Mainos

Asetarkastusten johtaja palasi Irakiin

YK:n asetarkastuskomission UNSCOM:n johtaja Richard Butler palasi tänään Bagdadiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun Irak ja YK sopivat kiistansa asetarkastusten jatkamisesta.

Butlerin odotetaan keskustelevan niin kutsutun presidentinalueen tarkastuksista. Huomenna ja ylihuomenna hän tapaa Irakin varapääministerin Tareg Azizin sekä irakilaisia viranomaisia. Lisäksi hän aikoo tavata UNSCOM-ryhmän jäseniä.

Saapuessaan Bagdadiin Butlerilla oli mukanaan srilankalainen diplomaatti Jayantha Dhnapala, joka johtaa presidentin alueiden tarkastuksiin osallistuvaa erityisryhmää.

YK:n pääsihteerin Kofi Annan ja Irakin johto sopivat kuukausi sitten, että Unscomin tarkastajat päästetään kiistellyille presidentin alueille yhdessä kansainvälisen diplomaattiryhmän kanssa. Irak syytti aiemmin asetarkastajia vakoilusta Yhdysvaltain hyväksi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme