Mainos
Mainos

Asiana Airlines nostaa oikeusjutun pilanimistä

Asiana Airlines on ilmoittanut haastavansa oikeuteen televisiokanavan, joka käytti uutislähetyksessään loukkaavia ja rasistisia pilanimiä San Franciscon turmakoneen piloteista.

Televisiokanava KTVU:n uutisankkuri väitti turmalennon pilottien nimien olevan Sum Ting Wong (something wrong), Wi Tu Lo (we too low), Ho Lee Fuk (holy fuck) ja Bang Ding Ow.

– Olemme päättäneet haastaa KTVU:n oikeuteen, koska Asiana Airlines katsoo nimien tahraavan pilottimme ja yhtiömme maineen, Asiana Airlinesin edustaja kertoi tänään.

Tiedot pilottien nimistä oli uutiskanavalle vahvistanut Yhdysvaltain onnettomuustutkintakeskuksessa (NTSB) työskennellyt kesätyöntekijä.

Sekä KTVU-kanava ja NTSB ovat pyytäneet julkisesti anteeksi mokaansa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan sen kesätyöntekijä oli vahvistanut pilanimet "hyvässä uskossa". NTSB ei ole kertonut, mistä väärä nimilista oli tullut sille.

Asiana Airlinesin edustaja kertoi tänään myös, että yhtiö ei aio haastaa onnettomuustutkintakeskusta oikeuteen.

(MTV3 – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme