Mainos
Mainos

Asianajaja: Breivik sai apua ulkomailta välineostoihin

Norjan verilöylyn tunnustanut Anders Behring Breivik on kertonut asianajajalleen, että sai ulkomailta apua iskuissa käyttämiensä tarvikkeiden hankkimiseen.

Asianajaja Geir Lippestadin mukaan Breivik sanoi matkustaneensa noin 20 maassa.

– Hän kertoi tavanneensa ihmisiä ja hankkineensa välineistöä. Hän kertoi, että monet ihmiset auttoivat häntä, Lippestad sanoi VerdensGang -lehdelle.

Asianajaja ei kertonut, tiesivätkö Behring Breivikin väitetyt apurit tämän aikeista. Poliisi kuulusteli Breivikiä eilen 10 tunnin ajan, mutta ei saanut vastauksia kysymyksiin mahdollisista apureista. Breivik on sanonut tehneensä veriteot yksin ja esittänyt järjettömiä ehtoja lisätietojen antamiselle. Hän haluaisi muun muassa kuninkaan ja hallituksen eroavan.

Kymmeniä iskujen uhreja haudataan loppuviikon aikana eri puolilla maata. Norjan hallituksen edustajia osallistuu osaan hautajaisista. Ex-pääministeri Gro Harlem Brundtland puhui tänään 16-vuotiaan tytön hautajaisissa Stavangerissa.

Brundtland vieraili Utöyan saarella vain muutamaa tuntia ennen iskuja, ja Breivikin tarkoitus oli tappaa hänetkin.

– Niin karmeaa, niin epätodellista, niin järjetöntä, kuvaili Brundtland.

Oslon ja Utöyan iskuissa kuoli 77 ihmistä. Haavoittuneita on edelleen sairaalahoidossa.

(MTV3 - STT- NTB - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme