Mainos
Mainos

Asiantuntija arvioi Pietarin pommi-iskun vaikutuksia: ”Venäjä on epäonnistunut”

Tutkijatohtori Hanna Smith arvioi Pietarin pommi-iskun seurauksia Venäjällä MTV:n Kymmenen uutisissa.

Hyökkäystä tutkitaan terrori-iskuna. Se vaati ainakin kymmenen ihmisen hengen ja useat kymmenet loukkaantuivat. Tekijästä ei ole vielä tietoa, mutta teorioita on esitetty useita.

– Venäjällä pitkään on jo pitkään ollut vitsi, että jos tekijää ei tiedetä, se on todennäköisesti tsetseeni. Se voi olla totta, että juuret vievät Pohjois-Kaukasukselle, mutta toisaalta nyt ajetaan jo eri aikoja kuin 6–7 vuotta sitten. Tekijä voi olla muukin taho.

Smith nostaa esiin sen, että Venäjällä on Euroopassa tapahtuneiden terrori-iskujen jälkimainingeissa korostettu sitä, että omassa maassa näin ei ole tapahtunut. Nyt tällä keinolla ei voi enää rauhoitella kansalaisia.

– Tämä yhdessä (opposition) mielenosoitusten kanssa tekee sen, että Venäjän pitää mietti uutta strategiaa. On epäonnistuttu sen näyttämisessä, että Venäjä on turvallinen.

Pääkuvan videolta voit katsoa Smithin arvion siitä, miten isku mahdollisesti vaikuttaa Venäjän poliittiseen tilanteeseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme