Mainos
Mainos

Asiantuntija: Egyptin armeijalla myös omia intressejä

Maanpuolustuskorkeakoulun everstiluutnantti Juha Mäkelä arvioi Kymmenen uutisissa, että Egyptin armeija tulee pitämään kiinni etuoikeuksistaan. Mäkelän mukaan presidentin syrjäyttäminen oli asevoimilta jopa hiukan yllättävä teko.

– Muslimiveljeskunnan vallassaolon aikana asevoimat on saanut käytännössä laillisen immuniteetin eikä heidän budjettiinsa puututa. Uskon, että he pyrkivät hyvin tarkasti pitämään näistä lainsäädöksistä kiinni, kun uutta perustuslakia aletaan laatia.

Mäkelän mukaan armeija päätti asettautua mielenosoittajien puolelle, koska Egyptiä oltiin viemässä väärään suuntaan. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa syy.

– Egyptin talouden alamäki vaikuttaa myös asevoimien taloudelliseen pohjaan. Egyptin asevoimilla on oma intressi ja varsin suuri osuus Egyptin taloudesta.

Aseellisten konfliktien vaara ei ole ohi. Mäkelän arvioi, että muslimiveljeskunnan pienet solut saattavat nyt harkita aseellista vastarintaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme