Mainos
Mainos

Asiantuntija: Ilman hyvää koulutusta tuollaiseen lentokoneeseen ei osu

Ilman ilmatorjuntaohjusjärjestelmään saatua hyvää koulutusta kymmenessä kilometrissä lentävään lentokoneeseen ei osu, sanoo kapteeni Olli Teirilä Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Eilen Itä-Ukrainassa pudonnut malesialaiskone ammuttiin hyvin todennäköisesti alas Buk-ilmatorjuntaohjusjärjestelmällä.

- Ilmatorjuntaohjusjärjestelmät, joilla päästään alasammutun koneen korkeuksiin (10 kilometriin), vaativat erityiskoulutusta tai sitten jo varusmiehenä suoritetun koulutuksen, Teirilä sanoi MTV3:n Kymmenen Uutisissa.

Teirilän mukaan on periaatteessa mahdollista selvittää hyvinkin tarkasti ohjuksen ampuja.

- Mutta mihin kuntoon todistusaineisto jää, miten paikan päällä liikkuu ihmisiä, tietenkin vaikuttavat siihen, miten pitäviä nuo todisteet sitten ovat, hän pohti.

Teirilän mukaan lentokone ammuttiin alas vahingossa.

- Jos mietitään sitä, että kyseessä olisi ollut separatistien tekemä pudotus, kuten tällä hetkellä vahvasti osoittaa, ei kyllä ole löydettävissä järkeenkäypää selitystä, että minkä takia he olisivat tahallaan ampuneet. On luultu, että kyseessä on Ukrainan ilmavoimien alus, hän sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme