Mainos
Mainos

Asiantuntija: Jopa puolet hätäavusta varastetaan Somaliassa

Nälänhätä Somaliassa pahenee jatkuvasti, vaikka alueelle toimitetaan kansainvälistä hätäapua.

YK:n mukaan aluetta uhkaa maailman vakavin humanitaarinen kriisi. Pahin tilanne on Somaliassa, joka on ollut ilman keskushallintoa 20 vuotta.

Norjalainen Somalia-asiantuntija varoittaa, että suuri osa Somaliaan annettavasta kansainvälisestä hätäavusta joutuu vääriin käsiin.

– Jopa 40-50 prosenttia nälänhädän uhreille tarkoitetusta avusta varastetaan, sanoo Stig Jarle Hansen kehityskysymyksiä käsittelevälle Bistandsaktuellt-lehdelle.

YK:n ruokaohjelma WFP vastaa hätäavun toimittamisesta Somalian nälkäänäkeville. Järjestö ei Hansenin mukaan ole pystynyt valvomaan avun pääsyä sitä tarvitseville.

– WFP:n valvonta on katastrofaalisen heikkoa, ja se on ollut sitä jo 20 vuoden ajan. Kyse on tavallaan panttivankitilanteesta: toimijat Somaliassa tietävät, että me tiedämme, että jos rahavirta katkeaa, ihmisiä kuolee.

WFP torjuu norjalaisasiantuntijan syytökset. Järjestön tiedotuspäällikkö Greg Barrow pitää täysin epätodennäköisenä, että jopa puolet avusta häviäisi varkaiden taskuihin ja lahjuksiin.

(MTV3 - STT - AFP - NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme