Mainos
Mainos

Asiantuntija: Lentoturma kiristää Venäjän pakotepolitiikkaa

Ukrainan lentoturma kiristää Venäjään kohdistuvaa pakotepolitiikkaa, arvelee ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista.

Tapaus tulehduttaa lännen ja Venäjän välejä niin, että Venäjän saattaa olla pakko muuttaa linjaansa maltillisemmaksi.

– Arvovaltatappio, joka liittyy tuhoisaan tapahtumaan, on sen verran syvä, että Venäjän on vaikea jatkaa samoilla argumenteilla, mikäli osoittautuu, että nimenomaan sen tukemat kapinalliset ovat syyllistyneet turmaan, Aaltola sanoo.

Hän arvelee, että Ukrainan kriisi tulee nyt myös enemmän eurooppalaisten iholle.

– Tässähän kuoli toistasataa unionin kansalaista. Se tulee näkymään unionissa, kun kriisi ei ole enää pelkkä kaukainen ukrainalainen asia.

Aaltola epäilee, että turmassa oli kyse jonkinasteisesta vahingosta, sillä hän ei usko, että koneen pudottaminen palvelisi minkään osapuolen tarkoitusperiä.

Vaikka kyseessä olisi ollut vahinko, tapaukseen liittyy törkeätä huolimattomuutta.

– Siitähän tässä on ollut kyse, että vaarallisten aseiden käsittely on ollut holtitonta. Silloin se ei ole kategorisesti vain vahinko vaan tuottamuksellinen teko.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme