Mainos
Mainos

Asiantuntija: Mahdollisia murhaajia on paljon

Venäjä-asiantuntijan mielestä perjantai-iltana tapahtuneen Boris Nemtsovin murhan takana voi olla monia tahoja.

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuron mukaan Kreml ei välttämättä ole oppositiopoliitikon murhan takana. Hänen mielestään hyvin monella taholla Venäjällä on kyky ja motiivi toteuttaa murha.

– Nemtsov on ärsyttänyt erittäin monia ja astunut monien varpaiden päälle toimiessaan suorasukaisena vallan, politiikan, Ukrainan sodan, islamilaisten arvostelijana. Niiltä suunnilta on helppo löytää esimerkiksi sotaveteraaneja, erilaisia ryhmittymiä, joita löytyy kansallisbolsevikeista fasisteihin ja fundamentalistiortodokseihin, Kangaspuro luettelee Nemtsovin mahdollisia murhaajia MTV Uutisille.

Kangaspuro jakaa Kremlille kiitosta tehokkaasta kriisiviestinnästä.

– Verrattuna Anna Politkovskajan murhaan Venäjän johto ja Putin on oppinut aika hyvin kriisiviestinnän perustaidot: he reagoivat heti, he tuomitsivat heti, lähettivät surunvalittelut äidille ja pyrkivät osoittamaan suurelle yleisölle, että he pyrkivät tosissaan selvittämään tämän murhan, Kangaspuro perustelee.

Kangaspuron mielestä Nemtsovin murha saattaa jopa vahvista presidentti Putinin asemaa.

– Voi olla, että jos tästä löytyy murhaajat, niin että enemmistö venäläisistä siihen tulokseen uskoo, niin tämä saattaa lujittaa Putinin suosiota.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme