Mainos
Mainos

Asiantuntija: McCainilla uskottavuusongelma

Ovensuukyselyjen mukaan talouskysymykset ratkaisivat tämänkertaisen Yhdysvaltain presidentinvaalin. Talouden mainitsi suurimpana huolenaan yli 60 prosenttia vastanneista. Vain kymmenen prosenttia sanoi pitävänsä Irakin sotaa ykkösaiheena.

Yhdysvaltain tutkimuksen professori Markku Henriksson Helsingin yliopiston Renvall-instituutista sanoo, että McCainin kampanja kärsi siitä, että hän ei saanut sanottua uskottavasti, että Valkoiseen taloon olisi tulossa muutoksia, jos hänet valitaan.

Huomenta Suomessa vaaleja analysoinut Henriksson sanoo, että McCain on kunnian mies ja nyt hän yrittää rauhoittaa omien kannattajiensa turhaumaa. Hänellä on myös Henrikssonin mielestä ajatuksena pelata Obaman kanssa samaan pussiin ja saada koko maa jälleen yhteen.

Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista ei pidä Obaman voittoa rökälevoittona. Hänen mukaansa on kuitenkin tärkeintä, että voitto oli erittäin selvä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme