Mainos
Mainos

Asiantuntija: MH370 ei löydy ikinä

Suomalaisasiantuntija ei usko, että maaliskuussa kadonnutta malesialaiskonetta löydetään ikinä. 

Kolmen kuukauden aikana MH370-lennon mahdollisista käänteistä on kerrottu toinen toistaan villimpiä teorioita ja epäilyt ovat kohdistuneet milloin koneen matkustajiin, milloin lentohenkilökuntaan.

Brittilehdet kertoivat maanantaina, että lentokoneen kapteeni on noussut mysteerin tutkimuksissa pääepäillyksi. 

– Kaikenlaisia spekulaatioita tietenkin voi vetää, jos kuljettaja on todella harjoitellut simulaattorilla laskeutumista pienelle saarelle, ilmailutoimittaja Jyri Raivio sanoi MTV Uutisille.

– Etsintäorganisaatio on tarkistanut varmaan kaikki vihjeet.

CNN:n mukaan Malesian poliisi on kuitenkin kiistänyt tiedon epäilyistä lentäjää kohtaan. 

– Emme ole antaneet sellaista lausuntoa, jonka mukaan Zaharie olisi pääepäilty, kertoo tiedottaja Asmawati Ahmad kanavalle. 

Raivio ei usko hetkeäkään, että kone olisi laskeutunut onnistuneesti mihinkään. Hänen mielestään kone on valtameren pohjassa, eikä välttämättä ikinä löydy. Ja näin ollen mysteeri jää ratkaisematta ikuisiksi ajoiksi.

– Erittäin mahdollista, että sitä ei koskaan löydy. Toivottavasti löytyy ja hyvä, että etsivät, mutta merenpohjasta pystyy etsimään vain laitteilla, jotka kulkevat lähes kävelyvauhtia, Raivio muistuttaa Intian valtameren koosta.

– Ennen kuin hylky löytyy, niin ei oikein ole tapaa tutkia mitä on tapahtunut. Merenpohjassa se kone on, mutta miksi ja missä, niin ne ovat ihan totaalimysteerejä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme