Mainos
Mainos

Asiantuntija: Moskovan kaasussa halotaania

Saksalainen myrkytysasiantuntija uskoo venäläisten erikoisjoukkojen käyttäneen halotaani-nimistä nukutuskaasua rynnäkössä moskovalaiseen teatteriin.

Asiantuntija, toksikologian professori Ludwig von Meyer, on tutkinut teatterikaappauksesta selvinneitä saksalaisia panttivankeja. Merkkejä halotaanista on von Meyerin mukaan löytynyt toisen saksalaispanttivangin virtsasta ja verestä.

Sairaalan anestesiaylilääkäri Eberhard Koch sanoi kuitenkin, että halotaani ei ollut todennäköisesti ainoa kaasussa ollut aine. Yksinään halotaani ei olisi Kochin mukaan pystynyt tainnuttamaan nopeasti Dubrovka-teatterissa olleita satoja ihmisiä.

Kaksi saksalaista panttivankia, 18-vuotias opiskelija ja 43-vuotias liikemies, kertoivat menettäneensä tajuntansa lähes heti.

Venäläisten joukkojen käyttämästä aineesta on liikkunut monenlaisia arvioita. Yhdysvaltain Moskovan-suurlähetystö arveli tiistaina, että aine oli sisältänyt fentanyyliä. Fentanyyli on oopiumijohdannainen, jota käytetään sairaanhoidossa mm. kipulääkkeenä.

Venäjä on kieltäytynyt paljastamasta rynnäkössä käytetyn kaasun koostumusta. Rynnäkössä kuoli uusien tietojen mukaan 119 panttivankia.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme