Mainos
Mainos

Asiantuntija murskasi pannukakku-maailmaan uskovat: Yksi twiitti riitti

Ihmiskunta uskoi pitkään, että maapallo on pannukakun kaltainen litteä kappale. Jo pitkään on kuitenkin tiedetty, että Maa on pallomaisen pyöreä ja onpahan kotiplaneettamme pallomaisesta olemuksesta otettu useitakin kuvia todisteeksi kiertoradalta käsin.

Ajoittain kuulee kuitenkin enemmän tai vähemmän tosissaan esitettyjä väitteitä siitä, että tiedot maapallon muodosta olisivat valetta. Hiljattain kalifornialainen Mike Hughes pääsi otsikkoihin ilmoitettuaan lähtevänsä todistamaan maapallon pannukakkumaista muotoa itse tekemällään raketilla.

Mutta asiantuntijoita kannattaisi tässä tapauksessa kuunnella. Yhdysvaltalainen astrofyysikko Neil deGrasse Tyson sivaltaa yhdellä tviitillä oivallisesti pannukakkumaailmaan uskovia:

 

Hän toteaa, että litteän maan puolestapuhujat eivät ole koskaan nähneet kuun pimennystä oheisella tavalla. Kuva kertoo tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme