Mainos
Mainos

Asiantuntija: Mysteerikoneen ohjaamossa kamppailu

Yli kaksi viikkoa sitten kadonneen malesialaiskoneen etsinnät jatkuvat Intian valtameressä, mutta pohdinta lentokoneen kohtalokkaista tapahtumista jatkuu. Norjalaisasiantuntija uskoo, että koneen ohjaamossa on kamppailtu joko kaappaajaa tai oikosulkua vastaan. 

Norjan lentoteknikkojen liiton puheenjohtaja Roger Handeland kertoo Verldens Gang -lehdessä oman arvionsa mysteerikoneen tapahtumista.

Handelandin mukaan oikosulku tai tulipalo selittäisi uskottavasti koneen liikkeet.

– Oikosulusta seuraa sähkökatko, mikä näyttäisi ulospäin samalta kuin, että järjestelmä suljettaisiin, Handeland arvioi lehdessä.

MH370-lennon on kerrottu nostaneen ensin voimakkaasti lentokorkeuttaan ja sen jälkeen syöksyneen alas päin ennen katoamistaan tutkasta.

– Moottorit toimivat vaikka muut järjestelmät sammuvat. Konetta voi lentää yksinomaan moottoreiden avulla ja siten se voi jatkaa lentoa  niin pitkään kuin polttoainetta riittää, Handeland selittää.

Handeland viittaa vuonna 2005 Kreikassa tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa lentokoneen lentäjät olivat menettäneet tajuntansa ilmanpaineen romahdettua. Kone oli lentänyt autopilotilla Ateenan yllä kunnes polttoaine loppui ja kone törmäsi kallioseinään.

Handelandin mukaan jotain vastaavaa on voinut tapahtua myös mysteerikoneelle.

Handeland uskoo, että koneen ohjamossa on ollut kamppailu. 

– Ohjaamossa on kamppailtu joko mies miestä vastaan tai muita voimia, kuten tulipaloa vastaan, Handeland toteaa.

Matkustajat koneen panttivankeja

Niin tai näin, koneen matkustajat ovat ikävimmän arvion mukaan olleet tunteja tuhoon tuomitun koneen panttivankeja.

Nykyisten lentokoneiden ohjaamon ovi on rakennettu superkestäväksi. Se kestää muun muassa käsikranaatin, joten matkustajilla ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta tunkeutua ohjaamoon, jos sitä ei avata sisältä käsin.

– Tämä on kauhuskenaario, mutta on mahdollista, että matkustajat ovat olleet tajuissaan, kun kone on syöksynyt mereen, Handeland arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme