Mainos
Mainos

Asiantuntija: Obama haluaa palauttaa Yhdysvallat juurilleen

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama viestitti eilisellä virkaanastujaispuheellaan, että Yhdysvallat on valmis ja erittäin halukas palaamaan koko maailman johtoon.

Talouskriisin presidentti muistutti olevan ahneuden ja vastuuttomuuden seurausta.

Obama myös ojensi kätensä islamilaiselle maailmalle todeten, että Yhdysvallat on valmis uuteen alkuun muslimien kanssa.

MTV:n Kymmenen uutisissa vierailleen tutkija Charly Salonius-Pasternakin mukaan Obaman puhe jäänee historiaan linjanmuutospuheena.

- Ehkä tärkein sanoma kokonaisuudessaan oli, että we are back, olemme palanneet. Yhdysvallat on palannut kansainvälisen yhteistyön piiriin ja juurilleen arvojensa puolesta. Obama viestitti, että olemme taas se Yhdysvallat, jonka ihmiset ehkä toivovat ja muistavat olevan jäljellä.

Salonius-Pasternak arvioi, että tulevalla viikolla Obamalta nähdään useita symbolisia tekoja, jotka viestittävät Yhdysvaltain ulkopolitiikan muuttuneen. Ensi töikseen Obaman on arveltu sulkevan Guantanamon vankileirin vastalauseena kidutukselle.

Sekä Yhdysvaltain kansalaiset että koko maailma odottavat Obamalta nyt paljon.

- Se kuitenkin ymmärretään, että talouskriisiä ei ihan viikossa ratkaista. Se saattaa viedä useita vuosia, ja se myös hyväksytään, Salonius-Pasternak arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme