Mainos
Mainos

Asiantuntija: Putinin presidenttiaikeet vain villi huhu

Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen rauhoittelee arvailuja Vladimir Putinin nousemisesta uudelleen Venäjän presidentiksi.

Venäjän presidentin toimikautta ollaan pidentämässä neljästä kuuteen vuoteen, minkä huhutaan tähtäävän Putinin palauttamiseen presidentiksi.

Kivinen kuitenkin sanoo Huomenta Suomen haastattelussa, että huhuja liikkuu Venäjällä molempiin suuntiin. Ne on hyvä jättää hänen mukaansa omaan arvoonsa.

- On mielenkiintoinen kysymys, viittaako se Putinin paluuseen. Mitään sellaista vihjausta ei ole ollut, mutta hyvin paljon siitä spekuloidaan.

- Venäjä on kyllä juorujen ja salaliittoteorioiden luvattu maa, joten ei niitä juoruja kauheasti kannata seurata. On myös toisensuuntaisia juoruja, joiden mukaan Putin olisi luopumassa kokonaan vallasta, Kivinen toteaa.

Hän myös muistuttaa, että myös Suomessa presidentin virkakausi on kuusi vuotta, joten Venäjälläkään virkakauden pidentäminen ei välttämättä ole hallinnollista uudistusta ihmeellisempi asia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme