Mainos
Mainos

Asiantuntija: Putinin puhe aiempaa sovittelevampi

Venäjän presidentti Vladimir Putinin YK:n yleiskokouksessa pitämän puheen sävy oli aiempaa sovittelevampi, arvioi Ulkopoliittisen instituutin puheenjohtaja Teija Tiilikainen.  

Tiilikaisen mukaan niin Putin kuin Yhdysvaltain presidentti Barack Obamakin olivat yhtä mieltä siitä, että Lähi-idän tilanne vaatii toimia. Vaikka itä ja länsi syyttivät tilanteesta tuttuun tapaan toisiaan, tehtiin se aiempaa peitellymmin, sanoo Tiilikainen.  

Tiilikaisen arvion mukaan maat voivat taipua yhteistyöhön vanhoista erimielisyyksistä huolimatta. 

Kiina näpäytti

Aleksanteri-instituutin tutkijatohtori Hanna Smithin mukaan myös Kiinan presidentin puhe on otettava huomioon, kun pohditaan asetelmia Putinin ja Obaman puheiden jälkeen. 

– Oikeastaan tässä kokonaisuudessa täytyy ottaa huomioon myös Kiinan presidentti, koska Obama ja Putin olivat ikään kuin vastakkain toisiaan, ja Kiina siinä välissä, joka näpäytti molempia.

– Tämä on tietenkin aika mielenkiintoinen asetelma, että Kiinan mielestä niin Yhdysvallat kuin Venäjäkin on käyttäytynyt väärin. Venäjälle tämä ei ole hyvä uutinen, Yhdysvallat tämän tiesi, analysoi Smith MTV:n Seitsemän uutisissa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme