Mainos
Mainos

Asiantuntija: Ruotsidemokraatit halusivat osoittaa pystyvänsä tekoihin

Ruotsidemokraatit halusivat osoittaa äänestäjilleen, että puolue on valmis tekoihin.

Näin arvioi Ruotsin kriisiä Pohjoisen Euroopan yksikön päällikkö Maimo Henriksson ulkoministeriöstä MTV:n Kymmenen Uutisissa.

– Ruotsidemokraattien äänestäjät varmasti haluavat näyttäviä otteita, kuten nyt ovat saaneet ja tämä oli varmaankin yksi syy, miksi ruotsidemokraatit kaatoivat Löfvenin hallituksen budjetin. Haluttiin osoittaa tekoja, Henriksson sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Henrikssonin mukaan Ruotsissa tänään syntynyt tilanne on täysin poikkeuksellinen ja nähtäväksi jää, miten hallitus onnistutaan kasaamaan kevään vaalien jälkeen. 

Ruotsidemokraateilla on vahva kansansuosio, mutta muut puolueet eivät halua tehdä yhteistyötä sen kanssa.

– Yhteistyö olisi mahdollista ainoastaan, jos ruotsidemokraatit maltillistaisivat viestiään.

Ruotsidemokraatit torjui eilen hallituksessa olevien sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen budjettiesityksen, mikä aiheutti hallituskriisin.

Ruotsidemokraattien puoluejohtajien tehtäviä väliaikaisesti hoitava Mattias Karlsson iloitsi uusista vaaleista ja julisti, että vaalit ovat tosiasiassa kansanäänestys maahanmuutosta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot