Mainos
Mainos

Asiantuntija: Sushikokki ja paha maine toivat Rodmanin Pohjois-Koreaan

Koripalloilija Dennis Rodmanin vierailu Pohjois-Koreassa on herättänyt ihmetystä ja jopa paheksuntaa. Moni on miettinyt, miksi tähti tukee avoimesti diktatuuria, joka tunnetaan vankileireistään, nälänhädästä ja teloituksista.

Tietokirjailija, Pohjois-Korean kävijä Jouni Hokkanen löytää kaksi yksinkertaista syytä Rodmanin vierailulle.

– Toinen on se, että nykyinen nuori johtaja Kim Jong-un on suuri koripallofani. Hänellä oli lastenhoitajana japanilainen sushikokki, joka näytti hänelle videolta koripalloa ja nimenomaan näitä Rodmanin pelejä silloin aikanaan, Hokkanen toteaa Seitsemän Uutisissa.

– Eli nimenomaan johtaja kutsui Rodmanin Pohjois-Koreaan ja tästä tämä kaikki on lähtenyt liikkeelle.

Hokkasen mukaan toinen syy on vierailulle Rodmanin kantama maine.

– Rodman on tällainen perinteinen paha poika, jolla on Amerikassa todella paha imago. Tätä pönkittääkseen, mitä amerikkalainen tumma koripalloilija voi tehdä, että hän olisi kaikkein pahin? Hän voi flirttailla pahimman mahdollisen diktatuurin kanssa, Amerikan äärivihollisen kanssa.

Hokkanen itse tunnustaa olevansa koukussa ja jopa ihastunut Pohjois-Koreaan.

– On julmaa sanoa, mutta Pohjois-Korea on mielenkiintoinen sen takia, että se on maailman suurin ihmiskoe. Eihän tällaista voi olla oikeasti olemassa, kun ihmisjärjellä ajatellaan. On monimiljoonainen kansakunta, joka elää täysin eristyksessä muusta maailmasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme