Mainos
Mainos

Asiantuntija: Tämän vuoksi Kouachin veljesten isku toteutui

Tapa, jolla uhkaavat panttivankitilanteet Ranskassa päättyivät, oli odotettu, kapteeni Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta kommentoi MTV:n Seitsemän uutisissa.

– Yhtäaikainen operaatio oli odotettavissa. Erityisesti tyyli, jolla Ranskan poliisiviranomaiset ja terrorisminvastaiset yksiköt tähän reagoivat, oli niin ikään odotettavissa. Siinä oli riittävää voimankäyttöä.

Parosen mukaan terroristiveljesten Cherif ja Saïd Kouachin toimintatavat ja tyyli olivat ilmeisen ammattitaitoisia.

– He ovat myös pystyneet salaamaan toimintansa, vaikka Ranska on terrorismin torjunnassa maailman kärkimaita.

Paronen totesi, että terroristiepäiltyjen iso määrä vaikuttaa siihen, että poliisin listoilla olleet Kouachin veljekset saivat toteutettua 12 ihmistä tappaneen iskunsa Charlie Hebdo -lehden toimitukseen.

– Ranskassa epäilyjä on huomattavasti enemmän kuin Pohjoismaissa, ja kaikkia ei voi valitettavasti valvoa.

Paronen ei lähtenyt spekuloimaan, oliko Charlie Hebdo -isku merkki laajemmasta ääriliikkeiden hyökkäyksestä.

– Siitä on hieman aikaista spekuloida, mutta jonkunlaisia viittauksia on ollut veljesten yhteyksistä Jemenin al-Qaidaan. Mikäli tämä pystytään vahvistamaan, Arabian niemimaan al-Qaidasta ja sen toimintakyvystä ollaan toista mieltä kuin tähän asti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot