Mainos
Mainos

Asiantuntija yllättynyt Venäjän päätöksestä – näistä syistä maa vetäytyy Syyriasta

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut maanpuolustuskorkeakoulun tutkija, kapteeni Antti Paronen pitää Venäjän presidentin Vladimir Putinin ilmoitusta Syyriasta vetäytymisestä yllättävänä.

Putin ilmoitti tänään illalla, että Venäjä vetää suurimman osan joukoistaan pois Syyriasta.

– Kieltämättä yllätyksellistä on se, että Venäjä on vetämässä näin paljon keskeisesti voimaansa symboloivia joukkoja pois Syyriasta. 

Putin ilmoitti, että Venäjä on saavuttanut tavoitteensa Syyriassa. Paronen arvioi, että tämä voi olla osittain totta.

– Putinin mukaan Venäjä on saanut köyhdytettyjä terroristeja, joita vastaan he iskevät. Toisaalta taustalla voi olla se, että Bashar al Assadin [Syyrian presidentti] kaoottisessa tilassa olleen hallinnon asema on saatu sotilaallisesti vakautettua.

Venäjä jättää Syyriaan iskuvoimaa

Parosen mukaan on selvää, että Venäjän sotilaallinen läsnäolo näkyy Syyriassa myös tulevaisuudessa. Maalla on sisällissodan repimässä maassa ilma- ja laivastotukikohtia.

MTV:n Moskovan kirjeenvaihtaja Iida Tikka arvioi, että osasyy vetäytymiselle saattaa olla Venäjän heikko taloustilanne ja se, että sota ei ole kerännyt kansan parissa samanlaista kannatusta kuin sekaantuminen Ukrainan asioihin. 

On myös spekuloitu sillä, oliko Syyrian operaation perimmäinen tarkoitus vain avata dialogi Yhdysvaltojen kanssa ja esitellä Venäjän sotavoimaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme