Mainos
Mainos

Asiantuntija: Tsunami heikkenee Chilen jälkeen

Chilen maanjäristyksen aiheuttaman tsunamin ei uskota aiheuttavan merkittävää tuhoa edetessään kauemmaksi Chilen rannikosta.

Suomen seismologian instituutin johtaja Pekka Heikkisen mukaan vauriot on oletettavasti suurimmat Etelä-Amerikan rannikolla, kuten Chilessä ja hieman pohjoisemmassakin.

- Luulen, että tsunamin korkeus on kauempana oleellisesti pienempi. Aikaisemmat suuret järistykset ovat suurimmillaan tuottaneet jopa 9 metrin tsunameja, joten siihen verrattuna en usko, että se vaurioita hirveästi tuottaa. Näin on etenkin, kun tähän on mahdollista varautua ja tsunamivaroitusjärjestelmät ovat paremmassa kunnossa tämän Sumatran katastrofin jälkeen.

Kaikkiin Tyynenmeren valtioihin on annettu tsunamivaroitus. Varoitus annettiin myös Australiaan, Uuteen-Seelantiin sekä Japaniin.

Tsunami on jo iskenyt Chilelle kuuluvalle Robinson Crusoe-saarelle. Chileläisen La Tercera -sanomalehden mukaan kaksimetrinen tsunami olisi iskenyt myös Chilen Constitucionin rannikkokaupunkiin maan keskiosassa.

(MTV3)

Lue myös:

Katso: Studiossa Pekka Heikkinen (Kymmenen uutiset 27.2.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme