Mainos
Mainos

Asiantuntija tyynnyttelee Trump-pelkoa: "On aina toiminut tuloshakuisesti"

Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump on ollut tuloshakuinen liike-elämässä ja tulee olemaan sitä todennäköisesti myös presidenttinä, sanoo asiantuntija Kymmenen uutisissa.

– Trump on liikemies, joka on aina toiminut tuloshakuisesti. Ei ole mitään syytä olettaa, ettei hän toimisi tuloshakuisesti, kun hänestä tulee presidentti, toteaa Yhdysvaltain historian asiantuntija, dosentti Markku Ruotsila Tampereen yliopistosta.

Ruotsila ei näe estettä sille, etteikö Donald Trumpista voisi tulla hyvä Yhdysvaltain presidentti. Yksi Trumpin valinnassa hänen vastustajiaan eniten huolettaneista seikoista on Trumpin kokemattomuus ulkopolitiikassa.

Ruotsilaa tämä ei huoleta.

– Trump ei tiedä mitään ulkopolitiikasta. Hän tulee tukeutumaan samaan republikaanien asiantuntijakaartiin, johon kaikki republikaanipresidentit ennen häntä ovat tukeutuneet, Ruotsila selittää.

Yksi suurimmista haasteista Trumpille tulee olemaan kansakunnan yhdistäminen. MTV Uutisen kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan mielenosoitukset Trump Towerin edessä jatkuvat ja ihmisten sokki on vaihtunut huoleen konkreettisista elämänmuutoksista.

Ruotsilakin pitää tätä haasteena.

– Se puoli, joka ei kannattanut Trumpia on jo ryhtynyt väkivaltaan vaikka syytti ennen vaaleja, että toinen puoli ryhtyisi väkivaltaan, jos häviäisi vaalit, Ruotsila näpäyttää viitaten levottomisksi yltyneisiin mielenosoituksiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme