Mainos
Mainos

Asiantuntija USA:n presidenttiehdokkaiden kielenkäytöstä: ”Suorastaan hämmentävää”

Yhdysvalloissa äänestetään tänään presidentinvaalien esivaaleissa yli kymmenessä osavaltiossa. 

Supertiistaiksi kutsuttu äänestyspäivä on yksi tärkeimpiä, sillä ehdokkaat alkavat selkiytyä. 

Demokraattien Hillary Clintonin odotetaan voittavan suurimassa osassa osavaltioissa ja republikaaneilta Donald Trumpin uskotaan selviytyvän voittoon.

Yhdysvaltain tutkimuksen professori Rani-Henrik Andersson kertoo MTV Uutisille, että supertiistai luultavasti vahvistaa tämänhetkistä tilannetta:

– Ainakaan Demokraattien Bernie Sanders ei tässä pysty Hillary Clintonia voittamaan. Republikaanien puolella tilanne voi olla vähän hankala, mutta luulen että Donald Trump tämän vie aika selvästi, Andersson kommentoi.

Muut republikaaniehdokkaat yrittävätkin vielä parjata Trumpia sen verran minkä ehtivät. Viimeksi eilen Marco Rubio haukkui vaalitilaisuudessaan Trumpin kasvot oranssiksi. Lisäksi hän haukkui, että Trumpin kädet ovat pienet, eikä "pienikätisiin miehiin voi luottaa".

Andersson toteaa, että republikaanien kova kielenkäyttö on herättänyt puolueen sisällä valtavasti keskustelua.

– Rubion kommentithan tulivat vastauksena Trumpin kommentille, jossa hän haukkui Rubiota lyhyeksi ja isokorvaiseksi. Tämä keskusteluhan on aivan hämmentävää suorastaan. 

Andersson kertoo uskovansa, että suurin osa republikaaneista vastustaa tämän kaltaista kielenkäyttöä. 

Andersson kuitenkin huomauttaa, että Yhdysvalloissa on paljon tyytymättömiä ihmisiä ja Trump osaa puhua heille ja monelle eri ryhmälle.

Mutta mitä mieltä professori on Trumpin mahdollisesta valinnasta presidentiksi: Mitä tämä merkitsisi Yhdysvalloille, maailmalle ja Suomelle?

– Haasteita se tietysti aiheuttaisi, hänhän on luvannut mm. purkaa kauppasopimuksia. Monet asiat menevät mietintämyssyn alle, Andersson kommentoi.

Hän muistuttaa, että myös Trump joutuu keskustelemaan kongressin kanssa.

– Ja hän joutuisi toimimaan Yhdysvaltain presidentin valtaoikeuksien puitteissa, ettei se mikään katastrofi kuitenkaan ehkä olisi.

Supertiistain tulokset selviävät keskiviikkona Suomen aikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme