Mainos
Mainos

Asiantuntijat: Tymoshenkon tapaus kalvaa EU:n ja Ukrainan välejä

Ex-pääministeri Julia Tymoshenkon vangitseminen voi viilentää Ukrainan välejä Euroopan unionin kanssa, arvioivat asiantuntijat. Tapauksen ei kuitenkaan uskota nostattavan laajaa protestiaaltoa maassa.

Tymoshenko vangittiin perjantaina oikeudenkäynnissä, jossa häntä syytetään virka-asemansa väärinkäytöstä. Monet EU-maat ovat ilmaisseet huolensa asiasta. Ukraina ja EU ovat käyneet keskusteluja kumppanuussopimuksesta, mutta nyt ne voivat olla vaarassa.

– Jos Tymoshenko pysyy vangittuna, se voi vaikuttaa neuvotteluihin. Vaikka sopimus allekirjoitettaisiinkin, ratifioinnin kanssa voi tulla vaikeuksia, arvioi Penta-tutkimuslaitoksen johtaja Volodymyr Fesenko.

Myös Global Strategies Institute -laitoksen johtaja Vadim Karasev ennakoi viileää kautta Ukrainan ja EU:n suhteisiin. Hän ei silti usko, että vangitseminen johtaisi Ukrainassa suurmielenosoituksiin, sillä kansan mielipiteet ex-pääministeristä ovat ristiriitaiset. Lisäksi menossa on lomakausi.

(MTV3 – STT – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme