Mainos
Mainos

Asiantuntijoilta pelottava arvio Pohjois-Korean uudesta ohjuksesta – kuvat näyttävät jättimäisen aseen

Yhdysvaltalaiskanava CNN kertoo asiantuntija-arvioista, joiden mukaan Pohjois-Korean eilen laukaisema ohjus on merkittävä askel teknologisesti ja tuhovoimaltaan. 

Pohjois-Korea väitti koelaukaisun jälkeen, että kyseessä on uudentyyppinen ohjus, jota maa kutsuu nimellä Hwasong-15. Ohjuksesta julkaistujen kuvien ja muun datan perusteella diktatuurin uusi ase todella on aiempaa Hwasong-14-ohjusta kehittyneempi.

Ohjus on ensinnäkin aiempia huomattavasti kookkaampi, sekä leveydeltään että pituudeltaan.

– Tämä ei ole iso ohjus vain Pohjois-Korealle, vaan yleisesti ottaen. Ei ole paljon maita, jotka pystyvät rakentamaan näin ison toimivan ohjuksen, Center for Nonproliferation Studies -järjestön asiantuntija Michael Duitsman sanoi CNN:lle.

Aiemmat Pohjois-Korean käyttämät ohjukset ovat asiantuntijoiden mukaan toimineet yhdellä moottorilla, mutta Hwasong-15-ohjuksessa niitä on ilmeisesti kaksi, mikä on merkittävä teknologinen kehitysaskel.

CNN kertoo, että Twitterissä useat kommentoijat ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että uuden ohjuksen moottori muistuttaa Titan II -ohjuksen moottoria.

Titan II on kylmän sodan aikana kehitetty ase, joka on suurin ja raskain ikinä USA:n laukaisema ohjus. Se pystyi kantamaan yhdeksän megatonnin ydinlatausta eli 600 kertaa Hiroshimaan pudotettua  voimakkaampaa räjähdettä 15 000 kilometrin matkan.

Arviot Pohjois-Korean uusimmasta kokeesta kertovatkin samaa viestiä: maa tekee kaikkensa kehittääkseen ohjuksen, joka pystyy kantamaan mahdollisimman raskasta ja näin tuhovoimaista ydinlatausta.

Oleellinen kysymys on kuitenkin edelleen se, pystyykö maa sijoittamaan ydinlatausta ohjukseen ylipäänsä ja kestääkö se hurjan lämpötilan ohjuksen palatessa ilmakehään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme