Mainos
Mainos

Kuvat: Al-Assad kävi salaa Moskovassa – kiitti Venäjää avusta ja ilmaiskuista Syyriaan

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on käynyt Moskovassa eilen, kertoo Kreml. Assad keskusteli presidentti Vladimir Putinin kanssa Syyrian sodasta ja Venäjän ilmaiskuista.

Kremlin verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan al-Assad kiitti Putinia ja koko Venäjän kansaa Venäjän armeijan tarjoamasta tuesta Syyrialle.

– Kiitos, että tulitte apuun yhtenäisen ja itsenäisen Syyrian puolesta al-Assad julisti.

Venäjä aloitti ilmaiskut syyskuun lopulla sen jälkeen, kun hallinnon joukot ovat joutuneet vetäytymään monilla rintamilla. Al-Assad on Venäjän pitkäaikainen liittolainen, ja Venäjä on lähettänyt hänen tuekseen sotilaskalustoa.

Putin kertoi Kremlin mukaan tapaamisessa, että Venäjän on myös valmis auttamaan ratkaisun löytämisessä Syyrian kriisiin poliittisesti. Putin sanoi työskentelevänsä aiheen parissa niiden suurvaltojen kanssa, jotka haluavat tilanteeseen rauhanomaisen ratkaisun.

Al-Assadin mukaan Venäjän puuttuminen Syyrian sotaan on myös auttanut hillitsemään terrorismia ja terroritekoja Syyriassa.

–  Ilman teidän toimianne terrorismi, joka on levinnyt alueella, olisi nielaissut vielä suuremman alueen ja levinnyt edelleen, al-Assad sanoi presidentti Putinille Kremlin mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme