Mainos
Mainos

Assange vapaaksi takuita vastaan

Britannian oikeusistuin on päättänyt vapauttaa paljastussivusto Wikileaksin perustajan Julian Assangen. Assange pääsee takuita vastaan vapaaksi seuraavaan oikeuskäsittelyyn asti, joka on tammikuun 11. päivä.

Takuusummasta on ollut erilaisia arvioita. Uutistoimisto Reutersin mukaan summa on 200 000 puntaa kun taas BBC:n mukaan takuusumma on 240 000 puntaa eli noin 280 000 euroa. Brittilehti Guardian kertoo, että Assangen ystävä Sarah Saunders on taannut tästä summasta 180 000 euroa.

Assangen asianajaja Mark Stephens kertoo, että Ruotsin syyttäjäviranomainen ei valita oikeuden päätöksestä.

Vapautumiseen liittyy tiukat ehdot. Miehen tulee ilmoittautua joka ilta klo 18.00 paikallisella poliisiasemalla ja hänellä on ulkonaliikkumiskielto sekä päivällä klo 10-14 että yöllä klo 22-02.

Elokuvaohjaaja Michael Moore lupasi 15 000

Assangen vapauttamista ovat vaatineet useat tunnetut journalistit ja kulttuurinimet. Amerikkalainen dokumenttiohjaaja Michael Moore allekirjoitti eilen asiakirjan, jossa hän lupaa Assangen takuihin 15 000 euroa. Moore kertoo blogissaan haluavansa edesauttaa Assangen vapauttamista, jotta Wikileaks voi jatkaa toimintaansa.

Assangea syytetään Ruotsissa raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Mies on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa kyse on ajojahdista Wikileaksin julkaisemien salaisten asiakirjojen takia.

Assange pidätettiin Britanniassa viime viikolla, jolloin oikeusistuin kieltäytyi vapauttamasta häntä takuita vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme