Mainos
Mainos

Assange Yhdysvalloille: Lopettakaa Wikileaksin jahtaaminen

Julian Assange vaatii Yhdysvaltoja lopettamaan vuotosivusto Wikileaksin vainoamisen. Wikileaksin perustanut Assange piti puheen YK:n yleiskokoukselle videolinkin välityksellä.

– Puhun teille vapaana miehenä, Assange sanoi pakopaikastaan Ecuadorin Lontoon-suurlähetystöstä.

Aftonbladet-lehden mukaan Assange kehotti puheessaan presidentti Barack Obamaa siirtymään hienoista sanoista tekoihin. Assange sanoi, että Wikileaksia vastaan tehtyjä toimia ei voi väheksyä ja sen jälkeen hän luetteli niiden amerikkalaisviranomaisten nimiä, jotka ovat yrittäneet jollain lailla pysäyttää Wikileaks-organisaation.

Ecuador on myöntänyt Assangelle poliittisen turvapaikan. Ruotsi haluaa Assangen saapuvan maahan kuultavaksi seksuaalirikosepäilyistä.

Assange pelkää, että Ruotsi voisi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin, missä häntä voitaisiin syyttää diplomaattiviestien vuotamisesta. Wikileaks on julkaissut satoja tuhansia salaisia amerikkalaisia dokumentteja.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme