Mainos
Mainos

Assangen ja poliisin kissa ja hiiri -leikki jatkuu

Vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julia Assange sanoo olevansa lähes varma, ettei hänen tarvitse poistua Lontoon Ecuadorin suurlähetystöstä tänään.

Assangen pitäisi saapua poliisilaitokselle, jotta hänen karkottamisensa Ruotsiin saataisiin alulle. Ruotsissa Assangea odottaa seksuaalirikoksia koskeva esitutkinta.

Assange on oleskellut Ecuadorin suurlähetystössä siitä asti, kun hän haki maasta poliittista turvapaikkaa viime viikolla.

Assange rikkoo jo nyt sääntöjä, jotka hänelle asetettiin, kun hän vapautui vankilasta takuita vastaan. Sääntöjen mukaan hänen pitäisi olla tietyssä osoitteessa kello iltakymmenen ja aamukahdeksan välillä.

Poliisi ilmoitti eilen pidättävänsä Assangen, jos hän ei tänään ilmaannu poliisiasemalle. Assange kuitenkin sanoi BBC:n haastattelussa, että turvapaikanhakua koskeva laki antaa hänelle niin vahvan suojan, ettei hänen todennäköisesti tarvitse poistua lähetystöstä.

Assange pitää Ruotsin esitutkintaa poliittisena ajojahtina ja pelkää Ruotsin luovuttavan hänet Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa Assangea voi odottaa jopa kuolemantuomio.

Ecuador ei ole vielä tehnyt päätöstä Assangen turvapaikasta.

Poliisilla ei ole pääsyä suurlähetystöön ilman Ecuadorin lupaan. Mutta vaikka Ecuador lupaisikin Assangelle turvapaikan, ei hän voisi matkustaa maahan poistumatta lähetystöstä ja joutumatta pidätetyksi.

Alkuviikosta useat ruotsalaislehdet pohtivatkin, aiotaanko Assange salakuljettaa jotenkin suurlähetystöstä lentokentälle.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme