Mainos
Mainos

Asteroidi 2012 TC4 ohittaa Maan todella läheltä – planeettamme varoitusjärjestelmiä testataan

Asteroidi 2012 TC4:n on ennustettu ohittavan Maan "ahdistavan" läheltä tänään, kirjoittaa Daily Telegraph.

Tutkijat valmiusasemissa seuraamassa asteroidin liikkeitä Australian eteläpuolella, jossa sen on ennustettu ohittavan maapallon. Asteroidi ohittaa Maan noin 42 000 kilometrin päästä, mikä on noin kymmenys välimatkasta Maan ja Kuun välillä.

Avaruusjärjestö Nasa on kertonut testaavansa varoitusjärjestelmiään, kun asteroidi ohittaa maapallon. Asiantuntijoiden mukaan meidät ohittava 15–30 metrinen asteroidi ei ole arvioiden mukaan osumassa Maahan. Tutkijat ovat seuranneet talon kokoisen asteroidin liikkeitä jo jonkin aikaa mielenkiinnolla. Asteroidi havaittiin ensimmäisen kerran Havaijilla sijaitsevassa tutkimuskeskuksessa viisi vuotta sitten.

Ensimmäisen havainnon jälkeen 2012 TC4 kuitenkin karkasi liian kauas teleskooppien näkyviltä. Tuolloin asiantuntijat pystyivät kuitenkin jo arvioimaan sen tekevän paluun Maan lähelle vuonna 2017.

Yhdenkään tunnetun asteroidin ei tällä hetkllä ole ennustettu osuvan maapalloon ainakaan seuraavaan 100 vuoteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme