Mainos
Mainos

Astronautti: Kuussa ei ollut aikaa ihailla maisemia

Tänään tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun kuun pinnalle astuttiin ensimmäisen kerran. Tasan 40 vuotta sitten Neil Armstrong astui ensimmäisenä Kuun pinnalle ja otti kuuluisan "suuren askeleensa" ihmiskunnalle.

Tapahtumaa juhlitaan eri puolilla Yhdysvaltoja ja samalla keskustellaan siitä, pitäisikö kuulennot aloittaa uudelleen.

Kuussa käyneen astronautin mielestä kuuhun mennään vielä ja myös paljon kauemmaksi.

Valtaosa kuulentoihin liittyvistä muistoista on tallennettu Washingtoniin, Smithsonian -instituutin avaruusmuseoon.

Museossa on esillä myös kuussa neljäntenä ihmisenä käyneen Apollo 12-astronautin Alan Beanin taidetta. Hänen mukaansa kuukävely ei tuntunut tuolloin historialta.

- Jokainen minuutti oli suunniteltu, kun pääsin tikkaita alas, hain tasapainoa pari minuuttia ja katsoin tehtävälistaani ja aloitin: kaiva tuo kuoppa, ota tuo työkalu, aloita tämä koe. Pari kertaa ajattelun: tuo on maapallo tulla ylhäällä ja sitten sanoi itselleni: lopeta tuo, Bean muistelee.

Beanilla on selvä visio tulevaisuudesta.

- Menemme takaisin, en tiedä milloin, sitten rakennamme pieniä siirtokuntia, sitten kyliä, sitten lähetämme sinne ihmisiä, jotka viettävät siellä koko elämänsä, he saavat lapsia, menevät naimisiin. Sitten menemme Marsiin ja teemme saman ja vähitellen ihmiset matkaavat universumiin. Tämä on vasta alkua, hän toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

(16.7.09)

(16.7.09)

(20.7.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme