Mainos
Mainos

Astronautti pudotti kypärässä olleen kameransa

Avaruussukkula Discoveryn astronautit ovat saaneet päätökseen kolmannen ja samalla viimeisen avaruuskävelyn Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n ulkopuolella. Kaksi astronauttia, ruotsalainen Christer Fuglesang ja amerikkalainen Danny Olivas tekivät seitsemän tuntia kestäneen kävelyn aikana asennus- ja korjaustöitä.

Astronautit valmistelivat uuden asemaan kiinnitettävän modulin tuloa, minkä on määrä tapahtua ensi vuoden alkupuolella. Kaikkia tarvittavia kaapeleita ei kuitenkaan onnistuttu vielä yhdistämään.

Uutistoimisto AP:n mukaan ruotsalaisastronautti Fuglesang pudotti kävelyn loppupuolella kypärässä olleen kameransa ja menetti samalla valonlähteen.

Kansainvälinen avaruusasema ISS on tarkoitus viimeistellä ensi vuoden loppuun mennessä.

Discoveryn on määrä palata Floridaan tostaina kolmetoista vuorokautta kestänneltä matkaltaan. Tuolloin maahan palaa myös suomalaista syntyperää oleva amerikkalainen Timothy Kopra.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme